iamnotjustalabel.nl

I Am Not Just A Label

Auto

Tweedehands Audi A3 occasions – je koopt niet snel een kat in de zak met een Audi

Wat krijg je als je een Audi A3 koopt? Dan ben je eigenaar van een compacte premium auto. De oudste exemplaren dateren van 1996. Dit model heeft Audi nog steviger op de automarkt gezet. Je kunt de A3 kopen in diverse carrosserievarianten:

• Driedeurs hatchback

• Vijfdeurs hatchback

• Vijfdeurs sportback

• Sedan

• Cabriolet

Al deze varianten koop je ook als tweedehands Audi A3 occasions.

Design en interieur

De Audi A3 heeft een tijdloos en sportief ontwerp. De strakke lijnen en scherpe contouren vallen meteen op en geven de auto haar dynamische uitstraling. Het front ziet er indrukwekkend uit met slanke koplampen en het kenmerkende single-frame grille van Audi. De harmonische proporties van de auto dragen bij aan de aerodynamica en dat scheelt aan brandstofverbruik. Er zijn, afhankelijk van de variant, ook stylingselementen beschikbaar, bijvoorbeeld het sportieve S Line-exterieurpakket. Binnen in de auto overheerst het minimalisme in het interieur; het leer ziet er perfect uit en de ergonomie is een grote plus. De bedieningselementen zijn intuïtief geplaatst en het instrumentenpaneel is duidelijk afleesbaar. De stoelen zijn een echte asset, zeker voor langere ritten.

Prestaties en technologie

Je kunt de A3 bemachtigen met diverse benzinemotoren waarvan sommige erg prestatiegericht zijn. Er zijn ook modellen gemaakt als plug-in hybride variant, waarbij de elektrische motor dan voor verbeterde brandstofefficiëntie en lagere emissies zorgt. Koop je een exemplaar uit de tweedehands Audi A3 occasions, let dan op de motorconfiguratie en    de transmissie. Waar de A3 puik in is, dat is de technologie die aan boord is. Alles wat je kunt bedenken is aanwezig. Noodrem assistentie, stemcommando’s, dodehoek bewaking, adaptieve cruise control, noem maar op. De Virtual Cockpit ziet er heel veelbelovend uit. Audi heeft er echt alles aan gedaan om rijcomfort en rijgemak sterk te verbeteren. 

Tweedehands Audi A3 occasions bekijken

Voor je een occasion aanschaft van de Audi A3 is het verstandig enkele punten goed te onderzoeken. Hoewel een Audi over het algemeen zeer betrouwbaar is en weinig faalpunten heeft, koop je natuurlijk wel een tweedehandsauto. Daar kunnen problemen mee gemoeid zijn. Enkele bekende problemen volgen hier. Allereerst de distributieriem en de waterpomp. Oudere A3-modellen willen bij deze twee zaken wel eens problemen hebben. Ook elektrische storingen treden soms op. Denk aan storingen in het infotainmentsysteem, bij sensoren en bij bedieningsmodules. In veel gevallen komt dit door vochtinfiltratie. Ook wil de A3 nog wel eens last hebben van roestvorming, vooral rond de wielkasten, bij de deuren en aan de onderzijde van de wagen. 

Mogelijke problemen bij tweedehands Audi A3 occasions

Motorproblemen heeft de A3 niet vaak maar motor gerelateerde problemen kunnen wel optreden, bijvoorbeeld:

• Olielekkage

• Turbolader fouten

• Vermogensverlies

Die problemen kunnen zijn ontstaan door zeer intensief gebruik van de auto of een gebrek aan periodiek onderhoud. Verder dien je ook tijdens de check aandacht te besteden aan transmissieproblemen. Bij de modellen met automatische transmissie kun je schokkerig schakelbedrag ervaren of trillingen tijdens het rijden. Dit soort problemen ontstaan door versleten koppelomvormers, hydraulische problemen of fouten in de transmissiebesturingsmodule. Zijn al die problemen niet aanwezig, dan staat je een mooie tijd te wachten met een exemplaar uit de tweedehands Audi A3 occasions.

Bekijk alle audi occasions hier!