Zoeken

Sneeuwpret? Niet echt

Het is 002.30 uur. Ik ben klaar wakker. Het lijkt op een mega jetlag, ik ben echter het land niet uit geweest. Sterker nog ik ben al dagen Hoofddorp niet uit geweest. Ik klik het licht aan. Nog steeds zie ik die plek op het plafond die ik nodig een keer moet schilderen. Al weken slaap ik slecht. Ik sta op, ga naar beneden en schenk een gin tonic in. Het begon vorige week met Christy. Super onrustig door de lockdown en het thuis onderwijs. Ze begint zich ook steeds meer te realiseren. Ik had een paar teleurstellingen te verwerken maar probeerde dat voor Christy te verbloemen. Autisten hebben echter een bijzonder gevoel voor emoties en mijn stemming sloeg op haar over. Gevolg slecht slapen. Aan het eind van de week bracht ik haar naar haar moeder, althans dat was de bedoeling. De auto, die al een week stil stond weigerde elke beweging. Eigen stomme schuld, het achterportier was niet goed dicht dus de accu leeg. Dit was de genade klap voor Christy. Dagen was ze bezig met auto die het niet deed. Het weekend was ik alleen en donderde in een zwart gat. Eindelijk kon ik beginnen met het verwerken van de teleurstellingen. Een hectische week volgende met hoogte en dieptepunten. Ik werd heen en weer geslingerd tussen geweldige gebeurtenissen en emotionele dompers. Het slechte slapen bleef, en de week vloog voorbij en op vrijdag haalde ik Christy weer op. En weer kon ze niet slapen, dit keer was de naderende sneeuw de oorzaak. Waar andere kinderen uitkijken naar sneeuw veroorzaakt het bij Christy heel veel angst en onrust. Het doet mij elke keer pijn om haar te zien strijden. We gaan weer een spannende week tegemoet. Er is maar één medicijn en dat is onvoorwaardelijke liefde. Gelukkig kost dat geen moeite om haar te geven. Ik neem de laatste slok van mijn gin tonic. Ik kijk in de spiegel, ik zie ingevallen ogen in een wit ongeschoren gezicht met een Corona kapsel. Ik ga slapen. Morgen een nieuwe dag. Een prachtige nieuwe uitdaging ligt op mij te wachten. Christy is mijn inspiratie. Voor haar moet ik er een succes van maken en voor al haar lotgenoten. Ik val in slaap. Fijn weekend !

45 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

Vooraf Hallo beste lezers, welkom bij weer een nieuw blog van mij. Ik heb even 2 weken niet geblogd vanwege de meivakantie, maar ik ben weer terug! Wel wil ik ook nog even zeggen dat er geen vast uplo