Zoeken

Proberen in mogelijkheden/oplossingen en niet in beperkingen te denken

Vooraf

Hey beste mensen, leuk dat jullie weer een nieuw blog van mij lezen. De vorige keer had ik het over reizen/vakantie met een (onzichtbare) beperking. Deze keer heb ik op verzoek van een I am volger een blog voor jullie over denken in mogelijkheden/oplossingen, veel leesplezier!


Leven met een (onzichtbare) beperking

Voor de meeste personen met een (onzichtbare) beperking is het leven ontzettend lastig door alle hobbels en meer dat men kan ervaren, vaak is dat dagelijks. Voor de ene persoon is het leven makkelijker dan de andere. Het komt ook voor dat iemand vanwege zijn/haar (onzichtbare) beperking iets bijvoorbeeld niet durft doordat diegene dan denkt dat hij/zij wordt tegengewerkt. Dit is zonde, want het hebben van een (onzichtbare) beperking hoeft niet altijd een probleem te zijn.


Denken in het positieve

Hoeft het hebben van een (onzichtbare) beperking echt niet altijd een probleem te zijn? Nee, dat hoeft zeker niet! In Nederland zijn er wettelijke bepalingen die het leven voor deze mensen makkelijker moeten maken. Denk bijvoorbeeld aan aangepaste examens op scholen (passend onderwijs), uitkeringen, hulppunten, enz. Daar komt bovenop dat men juist in mogelijkheden/oplossingen zou moeten denken, niet in beperkingen. Als zo’n persoon te pas en te onpas over- of onderschat wordt kan dat een negatieve invloed op hem/haar hebben. Daarom mijn advies voor de hele wereld: Denk niet meteen dat iemand met een (onzichtbare) beperking geen leven heeft, denk in het positieve en niet het negatieve!


Nawoord

Ik hoop dat jullie hier weer iets aan hebben gehad. Onthoud dat het hebben van een (onzichtbare) beperking je jouw persoonlijkheid geeft, het maakt je de persoon die je bent. Het volgende blog wordt er ook weer een op verzoek van een volger. Bedankt voor het lezen en tot de volgende!

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Vooraf Hallo beste lezers, welkom bij weer een nieuw blog van mij. Ik heb even 2 weken niet geblogd vanwege de meivakantie, maar ik ben weer terug! Wel wil ik ook nog even zeggen dat er geen vast uplo

Vooraf Hoi beste lezers, super leuk dat jullie weer een nieuw blog van mij lezen. Er is de afgelopen tijd veel gebeurd, hierover heb ik een blog voor jullie waarin ik dat uitleg, veel leesplezier! Tal