Zoeken

Mijn schooltijd

Vooraf

Hey beste lezers, tof dat jullie weer een blog van mij lezen! In het vorige blogartikel heb ik het gehad over mijn weg naar de diagnose. Ik heb weer veel leuke reacties gekregen, super bedankt daarvoor! In dit blogartikel ga ik vertellen over mijn schooltijd op het MKD (medisch kinderdagverblijf), de basisschool en de middelbare school. Dit was allemaal speciaal onderwijs. Veel leesplezier!


Het medisch kinderdagverblijf

Na mijn tijd op de peuterspeelzaal en de ontdekking van mijn autisme kwam ik op het MKD terecht van Parlan in Den Helder. Hier heb ik 2 jaar gezeten, eigenlijk groep 1 en 2 van de basisschool. Voor mijn gemak noemden we het MKD de kleuterschool. Er waren verschillende groepen met elk een eigen dier, de dolfijnen, de kikkers en de ijsberen. Ik heb eerst bij de dolfijnen gezeten, daarna bij de ijsberen. Bij de ijsberen hadden we ook weer elk een eigen plek die met een dier was aangegeven. Mijn plek had de olifant. Ik kan mij nog best veel herinneren van de tijd op het MKD, zoals dat we op een vaste dag gingen zwemmen in het zwembad van noorderhaven in Julianadorp, het uitje naar de holle bolle boom in Tuitjenhorn, Spelletjes middagen op het ‘schoolpleintje’, enz. De 2 jaar zijn best snel voorbij gegaan.
De basisschool

Na het MKD kwam ik op een basisschool voor speciaal onderwijs, het BDW (de Burgemeester de Wildeschool) in Schagen. Hier heb ik 6 jaar gezeten en groep 3 t/m 8 gedaan (groep 1 en 2 waren het MKD). Zoals op elke basisschool is het eerst nog heel erg spelenderwijs en gaandeweg wordt het steeds ‘serieuzer’ kwa opdrachten en alles. In mijn eerste jaar op de basisschool hadden we ook het schoolzwemmen nog, dan gingen we 1 keer per week zwemmen in zwembad de wiel in Schagen. Ook was er elk schooljaar 1 keer een schoolreisje waarvan ik mij nog een paar kan herinneren van groep 3 t/m 6: Artis in Amsterdam, Speelpark Oud-Valkeveen in Naarden, Aeolus in Sexbierum (Friesland). Vanaf groep 6 t/m 8 hadden we 1 keer per schooljaar een schoolkamp, die gingen alle 3 naar dezelfde camping in Julianadorp. In de basisschool tijd heb ik toch wel de grootste sprongen van mijn ontwikkeling gemaakt.


De middelbare school

Ik heb op 2 middelbare scholen voor VSO (voortgezet speciaal onderwijs) gezeten. Na het BDW kwam ik op de Hendrik Mol in Schagen (nu VierTaal College Schagen). Hier heb ik 3 jaar gezeten, leerjaar 1 t/m 3. Er zijn schakelklassen en PRO klassen, ik zat in de schakelstroom. In de brugklas heb ik BBL (Basis) gedaan en vanaf leerjaar 2 KGT (Kader). Ik heb altijd hele goede cijfers gehaald, mijn rapporten waren eigenlijk altijd dik in orde, ook op de basisschool. Ik heb altijd heel leuk contact gehad met 1 van onze conciërges, zij kwam in de pauzes altijd bij mij zitten. In leerjaar 2 werd ik ook gevraagd om mee te werken aan een speciale VierTaal film, natuurlijk wilde ik dat! Ik ben dus naast de promo ook in deze video te zien, hier was ik 14 jaar: *https://www.youtube.com/watch?v=wuGFNHy_JEc

In leerjaar 1 hadden we schoolkamp en in leerjaar 2 en 3 een activiteitenweek wat allemaal superleuk en gezellig was. Na het VierTaal College Schagen kwam ik op het VierTaal College Amsterdam, hier heb ik 2 jaar gezeten. Ik heb er leerjaar 3 en 4 van de bovenbouw gedaan, in Schagen was het de onderbouw. Door mijn schooltijd in Amsterdam heb ik Amsterdam ook in 1 klap beter leren kennen, hierdoor ben ik helemaal gek op Amsterdam geworden. Het was een super toffe tijd! In dat 3e leerjaar bovenbouw hebben we een 4 daagse reis naar Londen gemaakt wat super gaaf was en aan het eind van dat jaar hebben we een escape room gedaan: Xitroom in Amsterdam aan de Prins Hendrikkade. In leerjaar 4 was het natuurlijk het laatste jaar van de middelbare school en waren we druk bezig om onze examens te behalen. Een paar dagen voor de uitslag zijn we met alle laatstejaars naar Walibi Holland geweest. En toen was mijn uitslag daar op 12 juni 2019: GESLAAGD! Ik ben toen geslaagd voor VMBO-Kader. De diploma uitreiking was op 1 juli 2019.

*Deze video is opgenomen op de oude locatie van VierTaal College Amsterdam aan de Burgemeester Eliasstraat. Nu zitten ze aan de Zekeringstraat.


Hoe gaat het nu

Ik zit inmiddels op een reguliere school. Ja, je leest het goed! Na de middelbare school maakte ik de overstap van het speciaal onderwijs naar het regulier onderwijs. Ik zit op het MBO aan het ROC Kop van Noord-Holland met een AB’er en het gaat super goed! Ik heb hiermee ook de verwachtingen van mijn oude scholen overtroffen. Hiermee wil ik ook laten zien dat je moet doen waar jij je goed bij voelt, want anderen kennen jou daarin vaak niet zo goed.
Volgende keer

In het volgende blogartikel vertel ik iets over wat mijn autisme met mij doet en wat het voor mij met zich meebrengt. Bedankt voor het lezen en tot in het volgende blogartikel!


99 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

Vooraf Hallo beste lezers, welkom bij weer een nieuw blog van mij. Ik heb even 2 weken niet geblogd vanwege de meivakantie, maar ik ben weer terug! Wel wil ik ook nog even zeggen dat er geen vast uplo