Zoeken

Ik, mijn autisme en sport/hobby’s

Vooraf

Hallo lieve lezers, tof dat jullie weer een blog van mij lezen! Wow, wat worden mijn blogs goed gelezen en gewaardeerd, heel tof! In het vorige blogartikel heb ik verteld over mijn leven met autisme, deze keer ga ik het hebben over mijn hobby’s waarvan mijn sport, zwemmen, de grootste hobby is. Even een waarschuwing vooraf: Zwembadspam!


Mijn hobby’s

Mijn hobby’s zijn zwemmen, gamen, scouting en natuurlijk bezig zijn samen met Kees en andere mensen die ik ken. Gamen doe ik niet zo heel vaak, scouting en zwemmen juist wel. Ik ben al meer dan 10 jaar scout en ik heb vorig jaar afscheid genomen van het jeugdlidmaatschap vanwege mijn leeftijd. Ik ben nog steeds scout, maar nu als vrijwilliger.


Mijn sport

Het langste verhaal vertel ik over mijn grootste hobby en sport, dat is bij mij dus zwemmen. Dat is begonnen toen ik op 9 jarige leeftijd mijn A certificaat behaalde na 5 jaar zwemles. Ja, 5 jaar. Dat kwam omdat ik vroeger echt nog niet net zo gek van het zwembad was als nu. Ik heb toen in het diepe zwembad een hele toffe badmeester gehad, nu nog altijd de bekendste badmeester van de Noordkop. We hadden toen in Den helder nog het oude zwembad, zwembad de schots. Toen ik 15 jaar was hoorde ik dat hij terug was met een eigen zwemschool en dacht toen: Als ik zo van zwemmen hou wil ik gewoon weer proberen voor de ‘echte’ zwemdiploma’s te gaan. Zo ging ik in januari 2018 opnieuw op zwemles bij een voor mij vertrouwd gezicht wat een hele toffe hereniging was tussen de badmeester en mij. Ik was toen natuurlijk ouder dan vroeger, dus ik leerde ook sneller en ik hoefde niet eerst in het ondiepe te beginnen. Ik heb in een halfjaar tijd A, B en C gehaald. A in maart 2018, B in juni 2018 en C in juli 2018. Bij C hoefde ik trouwens de koprol niet te doen vanwege mijn evenwicht. Na het behalen van C mocht ik hem zelfs helpen met de zwemschool, vandaag de dag doe ik dat nog steeds met heel veel plezier. Er zwemt weer een leskind af en dat geeft mij altijd deze gedachte: We hebben er een nieuwe zwemmer bij!


In januari 2019 ben ik ook lid geworden van zwemclub zeemacht in Den Helder, ik zit bij het groepje mensen met een beperking. We zwemmen elke donderdag van 19:00 tot 19:30, we mogen dan banenzwemmen hoe we willen. Niks moet, alles mag. We kunnen dan ook afstandsbrevetten halen waarvan ik er al een gehaald heb, 1500 meter. Ik heb ook op mijn school in Amsterdam een tijdje meegeholpen bij het schoolzwemmen waardoor het sloterparkbad mij goed kent.


Ik heb ook aan heel wat zwemevenementen meegedaan en dus met het zwemmen al een hoop behaald. Een overzicht:

- In 2018, zwemdiploma A, B en C bij mijnzwemschool de Noordkop (eerst in Julianadorp onder de naam mijnzwemschool Julianadorp, nu in Breezand onder de huidige naam);

- In 2019, afstandsbrevet 1500 m in zwembad het heersdiep in den Helder bij mijn zwemclub;

- 5 x de zwemvierdaagse in zwembad het heersdiep in Den Helder tot nu toe (ik weet de jaartallen even niet meer). Zwemafstanden: 2 x 250 m, 3 x 500 m;

- In 2018, DAW/Alkmaar Sport recordpoging watertrappelen in de Hoornse Vaart in Alkmaar;

- In 2018 en 2019, het onderdeel zwemmen van de Amsterdamse scholierentriathlon in de sloterplas, ik was met een team van 3. Zwemafstanden: Beide 700 m;

- In 2018, Swim to fight cancer in het oude veer in Anna Paulowna, deze swim deed ik in plaats van de Amsterdam city swim omdat er E-coli in het Amsterdamse grachtenwater zat. Zwemafstand: 1 km/1000 m;

- In 2019, meezwemmen met elfstedenzwemtocht in Stavoren. Afstand: 2 km/2000 m;

- In 2019, Amsterdam city swim. Ik zou hem in 2018 al doen, maar toen was het grachtenwater dus vervuild. Zwemafstand: 2 km/ 2000 m.

- Insigne ‘Meesterzwemmer’ op Scouting.


Zoals jullie kunnen zien ben ik dus een echte zwemmer, wat natuurlijk ook met zich meebrengt dat ik van zwemspullen houd. Uiteraard doen we er alles aan om het sunflower concept er ook bij de zwembaden in te krijgen, want dan kunnen mijn lotgenoten net zoveel van het zwembad genieten als ik. Ik heb dan wel geen last van de zwembadgeluiden en alles, maar een ander misschien juist wel. Hoe we het doen? Met het sunflower polsbandje, want die is zwembestendig. Wat zijn jullie zwemverhalen/ervaringen, bijvoorbeeld op reis? Laat het mij weten!


Het vervolg

Ik hoop dat jullie vooral van mijn ‘zwembadspam’ hebben genoten. Ik kan eindeloos over zwemmen praten omdat ik het gewoon zo tof vind. In het volgende blogartikel vertel ik over hoe de promo van i am not just a label tot stand is gekomen. Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!


20 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

Vooraf Hallo beste lezers, welkom bij weer een nieuw blog van mij. Ik heb even 2 weken niet geblogd vanwege de meivakantie, maar ik ben weer terug! Wel wil ik ook nog even zeggen dat er geen vast uplo