Zoeken

Hulpmiddelen voor personen met een (onzichtbare) beperking

Vooraf

Hey lezers, welkom bij weer een nieuw blog van mij. De toffe reacties blijven maar komen, dank jullie wel daarvoor! De vorige keer had ik het over denken in oplossingen/mogelijkheden. Deze keer heb ik op verzoek van een I am volger een blog voor jullie over hulpmiddelen met/bij een (onzichtbare) beperking, veel leesplezier!


Kleine terugblik op het vorige blog

In mijn vorige blog heb ik het gehad over het denken in mogelijkheden/oplossingen in plaats van beperkingen. Als iemand dit niet goed kan zou het kunnen gebeuren dat je jezelf vanwege je (onzichtbare) beperking de grond in boort en dat is zonde, want een mens heeft vaak meer in zijn/haar mars dan je denkt. Hier sluit dit blog over hulpmiddelen mooi op aan, want een hulpmiddel is ook een oplossing.


Hulpmiddelen

Voor vrijwel iedere (onzichtbare) beperking bestaan er oplossingen in de vorm van hulpmiddelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een driewielfiets voor mensen met een probleem aan het evenwichtsorgaan (net als ik), een taststok/blindengeleidehond voor blinden en zeer slechtzienden, een loopfiets voor mensen die wat moeite hebben met lopen, een cochleair implantaat voor doven en natuurlijk het Sunflower keycord. Dit is een kleine greep uit alle hulpmiddelen die er bestaan, dat lijstje is heel lang. Het leuke is ook dat je je hulpmiddel(en) tegenwoordig kan personaliseren, dus bijvoorbeeld een kleurtje kiezen. Het hebben van een hulpmiddel hoeft niet meer saai en/of vervelend te zijn, dus je hoeft je er niet voor te schamen. Geniet vooral van het idee dat een hulpmiddel het vaak weer mogelijk maakt om zo goed mogelijk mee te doen in de maatschappij.


Nawoord

Ik hoop dat jullie dit weer tof vonden om te lezen. Ik ben benieuwd wie er allemaal een hulpmiddel of meerdere hulpmiddelen gebruikt, laat het weten in de reacties. Bedankt voor het lezen en tot bij de volgende!

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Vooraf Hallo beste lezers, welkom bij weer een nieuw blog van mij. Ik heb even 2 weken niet geblogd vanwege de meivakantie, maar ik ben weer terug! Wel wil ik ook nog even zeggen dat er geen vast uplo

Vooraf Hoi beste lezers, super leuk dat jullie weer een nieuw blog van mij lezen. Er is de afgelopen tijd veel gebeurd, hierover heb ik een blog voor jullie waarin ik dat uitleg, veel leesplezier! Tal