Zoeken

Een (onzichtbare) beperking en onderwijsVooraf

Hey beste lezers, welkom weer bij een nieuw blog van mij. Ik heb begrepen dat jullie altijd uitkijken naar mijn blogs, dat vind ik een erg tof compliment! Deze keer heb ik een blog voor jullie over naar school gaan met een (onzichtbare) beperking, veel leesplezier.


Passend onderwijs

*Bron: Rijksoverheid.nl

Bijna iedereen in Nederland kent het wel: De wet passend onderwijs. Het doel hiervan is om meer scholieren op het reguliere onderwijs te krijgen. Toch schijnt het niet overal even goed uit te pakken, er vallen soms nog steeds leerlingen uit. De wet zit best wel ingewikkeld in elkaar. *Meer weten? Zie link: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/passend-onderwijs


Mijn schoolervaring

Ik heb van kinds af aan na de PSZ op het speciaal onderwijs gezeten. Het medisch kinderdagverblijf (MKD), de basisschool (SBO) en de middelbare school (VSO). Nu zit ik op een regulier MBO op een niveau 3 opleiding in het laatste jaar. Mijn school hanteert ook passend onderwijs, maar dit is helaas niet altijd even goed merkbaar. Ik krijg ook hulp van een AB’er waar ik mee praat als het nodig is, maar ik krijg ook zo goed mogelijk hulp vanuit school zelf. Ze doen hun best, maar toch kan ik hier en daar nog wel eens vastlopen. Dit kaart ik dan op tijd aan (dat probeer ik) en dan wordt er naar een zo goed mogelijke oplossing gezocht. Dat is ook meteen een tip van mij: Geef eventuele problemen op tijd aan! Dit kan veel leed voorkomen als je met een (onzichtbare) beperking zoals autisme op een reguliere school zit.


Nawoord

Ik hoop dat jullie weer iets aan mijn ervaring hebben gehad. Voor de een is dit misschien herkenbaar, voor de ander misschien ook niet. Jullie mogen mij altijd een PB sturen via Messenger. Via I am not just a label heeft de voorkeur, maar privé mag ook als je dat liever hebt. Bedankt voor het lezen en tot bij de volgende!

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Vooraf Hallo beste lezers, welkom bij weer een nieuw blog van mij. Ik heb even 2 weken niet geblogd vanwege de meivakantie, maar ik ben weer terug! Wel wil ik ook nog even zeggen dat er geen vast uplo