In 2016 begonnen wij met het project “ Vliegen met autisme”. Het doel was het reizen met het vliegtuig toegankelijker te maken voor passagiers, jong en oud, met autisme. Met diverse acties is het gelukt om op Schiphol Airport een enorme verbetering te realiseren. Vliegen vanaf Schiphol is nu voor passagiers met autisme een stuk aangenamer en relaxter.

In augustus 2019 introduceerde wij op Schiphol het Sunflower Keycord. Dit is een initiatief vanuit Engeland en voor het eerst geïntroduceerd in 2016 op de luchthaven London Gatwick.

Het doel van het keycord is het zichtbaar maken van onzichtbare beperkingen, hidden disabilities. Door het dragen van het keycord kunnen passagiers met een niet zichtbare beperking zoals autisme, Alzheimer, dementie en PTSS e.a. herkend worden door personeel die hun handelen daarop kunnen afstemmen. Inmiddels is het keycord in Engeland ook erkend bij heel veel winkels en openbaar vervoer.

Vanaf april 2020 zijn wij begonnen om ook in Nederland om het Sunflower Keycord bekend te maken bij OV, NS, winkels en andere openbare instanties. Zo hopen we meer begrip te kweken voor mensen met een niet zichtbare beperking.